maanantai 26. lokakuuta 2015

Turku


Käytiin parin päivän kylpylälomalla Turun Caribiassa ja pääsin tutustumaan sekä Caribian että Turun keskustan vegaaniruokatarjontaan.

Roots kitchen


Lauantaina käytiin kauppahallin Roots kitchenissä syömässä brunssi. Oon tottunut siihen, että brunssilla asiakas saa valita ruokansa seisovasta pöydästä ja näin ollen vaikuttaa siihen mitä lautaselle tulee. Rootsissa kokki kasaa lautasen ja asiakas voi valita haluaako ison vai pienen brunssin. Pieni brunssi (12e) olisi ollut tuo mitä yläkuvan lautasella näkyy, ite söin 18e brunssin, johon kuului yllä olevan salaattilautasen lisäksi pienehkö kulhollinen lämmintä ruokaa ja jälkiruuaksi brownie (joka oli niin tumma suklainen, että söin vain yhden lusikallisen). Musta toi 18e on hirmunen hinta. varsinkin kun pääruokaa oli niin vähän. Kokonaisuutena brunssi oli kyllä ihan maittava, osittain ihan loistava, varsinkin nuo falafelit tahinilla ja soijasuikaleet oli superherkullisia.

Pizzarium



Pizzariumissa käytiin myös viime Turun reissulla ja kun paikka on hyväksi todettu, niin toki siellä oli käytävä nytkin. Perjantaina tarjolla oli kaksi veganista pitsaa (3.9e/pala); peruna-herkkutatti ja kikherne-tomaatti-rucola-pinjansiemen (oliskohan tässäkin ollu jotain sientä). Molemmat hyviä mutta ei tajunnan räjäyttäviä. Lauantaina hain kotimatkalle pari pitsapalaa ja silloin sattui olemaan oikein herkullisia pitsoja tarjolla, kirsikkatomaatti-basilika(?) ja chiliöljyinen punasipuli-kesäkurpitsa-kirsikkatomaatti. 


Kirjakahvila



Kirjakahvilan seitansämpylä (3.3e?) ja espanjalainen munakas (2.5e), eli perunaa ja sipulia piirakan muodossa :) Tarjolla oli useita suolaisia (ja toki myös makeita) vaihtoehtoja, jotka kaikki vaikutti herkullisilta, joten suosittelen ehdottomasti käymään täällä jos Turussa pyörii.

Cafe Sirius



Pääkirjaston Cafe Siriuksesta löytyy vegaaneille smoothieita ja herkkusieni-paprika-kesäkurpitsafocaccia (3e?). Ihan jees, mutta menkää mieluummin kirjakahvilaan :)

Havanna (Kylpylähotelli Caribia)



Torstai-iltana käytiin kylpylän Havanna ravintolassa, jonka listalla oli annos, joka oli vegaaninen kun jätti bearnaise-kastikkeen pois. Focaccialeivän välissä papupihvi ja tomaattikastiketta lankkuperunoiden kera (16e). Yllättävän maukas kokonaisuus kylpyläruuaksi mutta toki parempiakin hampurilaisannoksia oon syönyt. Kiva kuitenkin että nälkäinen matkailija sai kylpylältä näinkin fiksun annoksen.

Hesburger (Kylpylähotelli Caribia)



En viittiny syödä molempina iltoina tota Havannan annosta, joten perjantaina suuntasin kylpylän Hesburgeriin. Kai sitä pitää Hesessä syödä kun Turussa käy, eiks ni? Soijatortilla, ranskalaisia, sipulirenkaita ja valkosipulikastiketta (yht. 8.8e). Aika lepposta makoilla sängyllä, kattella telkkaria ja mutustaa näitä menemään. Mieletön makuelämyshän tää ei ole mutta kyllä mulle toisinaan maistuu.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti