keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Helsinki


Terveisiä Helsingistä! Lounaalla käytiin Stockmannin yläkerran Food Marketissa, jonka salad barista kokosin itselleni maukkaan ja täyttävän salaatin. Otin kolmen täytteen salaatin (reilu 12e), johon valitsin tofua, couscousia ja ak-tomaatteja. Ilmaisina lisätäytteinä oli vegaaneille ainakin suolapähkinöitä ja paahdettua sipulia. Annokseen kuuluu myös kaksi ilmaista täytettä, sai valita tomaatista, kurkusta ja rypäleistä. Johonkin kuukauden kanasalaattiin (?) kuului tuota couscousia ja hummusta, hummuksesta myyjä ei ottanut täytteen hintaa, vaan laittoi sitä vähän tuohon sivuun ilmaiseksi, kivaa! Annos oli (kuten kuvasta näkyy) todella suuri ja maut oli hyviä. Melko hintavahan tuo on lounassalaatiksi, ainakin Tampereen mittakaavassa, mutta hyvää ja monipuolista oli kyllä.


Forumin Kippoon oli pakko suunnata päivällä, vaikkei tuon salaatin jälkeen vielä oikein nälkä ollutkaan. Tilasin johnny cashew-leivän, johon kuuluu tofua, cashewjuustoa, avokadoa, kurkkusalaattia, paprikaa ja basilikaa. Myyjä kysyi saako laittaa chiliä ja mä sanoin joo mutta jatkossa kyllä pyydän ilman, chili peitti turhan paljon muita ihania makuja mutta siis, onhan tuo leipä hirmuisen hyvää! Uskallan suositella kyllä kaikille, tarjolla on useampi vegaaninen leipä, joten varmasti löytyy kaikkien makuun. Vähän hankala tuo on syödä kun täytteet pursuilee ympäriinsä :) Hinta tuntui vähän korkealta (7.8e) mutta leivän kanssa sai soijajäädykkeen 1.2e halvemmalla, joten sen jälkeen hintakaan ei tuntunu enää pahalta. Yhteensä leipä ja jäädyke maksoi reilun 10e. Jäädyke oli tosi hyvää edelleen, ei niin makeaa kuin miltä muistan (maitoa sisältävän) pehmiksen maistuvan mutta hyvää :)



Muistelin jostain lukeneeni, että rautatieaseman alapuolelta olevasta k-kaupasta saa vegaanisia soijarouhepiirakoita. Hyvin epäilevänä omiin muistikuviini menin kysymään ja sieltähän niitä sai! Jei! Piirakat maksoi n.2.7e/kpl, ostin kotiin kolme :) Äsken söin iltapalaksi yhden ja oli kyllä hyvää. Mikrotettuna tuli tosi herkullinen, ei ollut liian rasvainen. Soijarouhetta ja riisiä oli mukavan paljon ja vaikkei täyte ollut tajunnanräjäyttävää, niin kovin harmissani olen, että ostin noita kotiin vain kolme! Tampereelta ei taida tällä hetkellä tälläisiä saada mistään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti