sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Kokoelmaa taas :)


Testasin Ruby & Fellasin Meanness mess -annoksen jo kesällä, joten en siitä erityisemmin nyt kerro, paitsi että hyvää oli edelleen, vähän tulisempi oli kuin viimeksi mutta ei mitenkään liian. Viime talvena Rubysta sai törkeen hyvän burgerin sunnuntaisin mutta niiden uudelta Burger Sunday -listalta vegaanista burgeria ei löydy. Höh. Kysyin tarjoilijalta onko mitään vegaanista tarjolla (perusmenun lisäksi siis) ja selvisi, että keittiö kyllä tekee vegaanisen burgerin sitä pyydettäessä. Väliin tulee mitä luultavimmin tuota samaa linssimuhennosta mitä kuvan annoksessakin on. En taida ehtiä tän vuoden puolella testaamaan mutta käyn heti alkuvuodesta. Jos joku teistä käy, niin infotkaa ihmeessä millasta oli.


Työpaikan pikkujoulujen buffetista vastasi lielahdesta löytyvä Chicago. Ravintolan menusta ei löydy valmiiksi vegaanista annosta mutta ainakin salaatista saa kuulemma säädettyä vegaanisen. Buffetin vegaaniset vaihtoehdot oli maultaan hyviä, joten voi olla, että käyn testaamassa Chicagon alkuvuodesta. Toki salaatti kuulostaa vähän tylsältä, tarvii katsoa jos etukäteisilmoituksella sais säädettyä jotain muutakin. Palaan asiaan :)


Oltiin serkun kanssa syömässä tällä viikolla Plevanssa ja tilattiin soijacurryt. Mun mielestä tää on aika tulinen annos tai siis alkuun ei mutta lopussa polttaa suuta :) Serkun mielestä tää ei ollut melkein ollenkaan tulinen, enemmänkin makea kuin tulinen. Eli selkeesti käsitteenä "tulinen" on aika vaihteleva. Mun mielestä edelleen tosi herkullinen annos. 



SULJETTU
Marjon Burger ja "majoneesia voi laittaa vähän reilummin". Tämä on siis hampurilainen :) Sellanen juttu muuten Marjon Burgerista, että siellä on yleensä käytössä vain yksi rasvakeitin, joten lihat ja vegejutut paistetaan samoissa rasvoissa ja myös grillit ja keittiövälineet on samoja. Monissa (melkein kaikissa?) ravintoloissa kasvisjutut varmaankin paistetaan/keitetään/valmistetaan liharuokien kanssa samoilla alustoilla mutta harvassa paikassa sitä näkee tehtävän niin kuin Marjolla kun siitä ikkunasta näkee suoraan siihen paistopisteelle. Ainakin kroketit lämmitetään mikrossa.


Rongankadun Gopalin lounasta.

SULJETTU
Oliskohan tää viides kuppi Oopsy Daisyn kaakaoo. Omnomnom.