lauantai 1. helmikuuta 2014

Turku


Terveisiä Turusta! Aloitetaan heti tärkeimmästä eli Pizzariumista <3 Paikka on kaiken hehkutuksensa arvoinen, parasta pitsaa mitä oon Suomesta saanut. Käytiin Roomassa 2007 ja tää maistui vahvasti aidolle Italialaiselle pitsalle. Hyvässä pitsassa ei tosiaan tarvi olla juustoa ollenkaan, hyvä pohja ja tomaattikastike vie jo tosi pitkälle. Lounasaikaan tarjolla oli kahta erilaista vegaanista pitsaa, joita maistoin molempia. Toisessa oli täytteenä kirsikkatomaatteja ja toisessa kesäkurpitsaa, sipulia ja kirsikkatomaatteja. En yleensä tykkää kesäkurpitsasta mutta toi oli niin hyvää että oksat pois! Myös yksinkertaisempi pitsa oli todella herkullista. Lounasaikaan 2 palaa pitsaa limsalla/tuoremehulla maksoi 8e. Pizzariumin on testannut myös ainakin Chocochili ja Vegaanius-blogi.


Kirjakahvilassa käytiin jälkkärillä. Maistettiin porkkanakakkua ja hasselpähkinä-suklaamuffinssia ja maistoin myös kaverin mansikka-suklaakakkua. Oli pakko syödä myös seitansämpylä vaikkei vielä oikein nälkä ollutkaan :) Tarjolla oli viittä erilaista makeaa herkkua ja seitansämpylän lisäksi olis voinut valita ruisleipää linssilevitteellä tai tofu-parsakaalipiirakkaa. Kiva paikka, tykkään.


Illalla meinattiin ihan tosissaan suunnata toistamiseen Pizzariumiin mutta koska oli tarkoitus viettää vähän juhlavampi ilta, niin ei viitsinyt juhlia ostoskeskuksen ravintola-alueella. Päädyttiin sitten Cantina Aztecaan syömään ja saatiin kuin saatiinkin pöytä vaikka ravintola oli melkein loppuunvarattu. Kävin kaverin kanssa tuolla syömässä pari vuotta sitten ja silloin söin ihan superhyviä fajitaksia ja tilasin samantapaisen annoksen (16.9e) myös eilen. Viimeksi annoksessa oli hyvin maustettuja soijasuikaleita mutta tällä kertaa suikaleiksi leikatut soijaleikkeet oli vähän mitäänsanomattomia. Maukas annos ja maha tuli täyteen mutta jotenkin tää oli menettänyt sen taivaallisen hyvän osasen. Alkuruuaksi jaettiin avomiehen kanssa nachoannos (4e) joka oli kiva, joskin ehkä vähän turhan kallis. Pimeässä ravintolassa kännykkäkameralla otetut kuvat on vähän heikkolaatuisia, sori :)


Kotiintuomisia kävin ostamassa Vegetukun myymälästä. Mukaan tarttui kaikenlaista mutta tuo vegaaninen "tonnikala" on kyllä niin hämmentävän näköistä, että täytyy vähän kerätä rohkeutta ennen kuin siitä uskallan uunileipiä tehdä :)



Pizzarium - Hansakortteli, Aurakatu 12 a
http://www.pizzarium.fi/

Kirjakahvila - Vanha Suurtori 3
http://www.kirjakahvila.org/

Cantina Azteca - Eerikinkatu 8
http://www.cantinaazteca.fi/

Vegekauppa - Porthaninkatu 6

2 kommenttia:

  1. Mä söin juuri viime viikolla Aztecassa sen annoksen, jossa oli soijafile, quinoaa, mustapapukastiketta ja salsa verdeä. Tykkäsin! Noita fajitaksia en ole syönyt sen jälkeen, kun ruokalistaa uudistettiin, mutta harmi, jos eivät ole enää entisen veroisia :(

    Pizzarium on kyllä ihan paras. Mä en vaan oikein kestä syödä siellä kauppakeskuksessa, mutta onneksi kesällä voi napata pizzan mukaan ja mennä jokirantaan syömään.

    VastaaPoista
  2. Ainakin muistoissa soijasuikaleet oli viimeksi niin supersuperihania, että siihen tosiaan tää annos ei yltänyt. Ei pahaa mutta ei mitenkään erityinen elämys. Pizzarium oli todellakin huippu paikka, kiitos vaan sulle ja kaikille muille jotka sitä suositteli :)

    VastaaPoista